Erik Karel de Vries
theater- en programmamaker

Tijdens het selectiejaar van de Maastrichtse Toneelschool begon Erik Karel de Vries (1965) notities te maken voor zijn eerste toneelstuk Een Reisgenoot. Hiermee won hij in 1987 de jongerenschrijfwedstrijd van het Publiekstheater (tegenwoordig Toneelgroep Amsterdam). Aan de Universiteit Utrecht volgde hij scenarioschrijfcolleges van televisiescenarist Hugo Heinen 

Na zijn studie film-, theater- en televisiewetenschappen schreef en regisseerde de Vries voor diverse jeugd-televisieprogramma's, zoals het VPRO zondagochtend-programma en voor de IKON: Ikbenwiedu, een vierdelige serie met o.a. Herman Brood en Jules Deelder (Ikon '95) en Netvla, 4delige serie over de relatie Nederland/België (Ikon 2000). 

Zijn liefde voor het theater en met name het locatietheater komt tot uiting in zijn stukken voor diverse opdrachtgevers in het hele land. (zie: theatermaker)

 In juni 2004 maakte hij zijn debuut als columnist in het weekblad Margriet onder de titel Stiefvader.

Vanaf 2012 is de Vries ook werkzaam als producent voor zijn eigen theatercollectief Een Schone Dood. Hiermee is er naast grote muziektheaterproducties als De Vloek van Ravenstein (2010) en Elsa van Brabant (2013) ook ruimte voor meer intieme, kleinschalige producties.

ACTUEEL:

theaterbewerking
De vrouwen van Hendrik de Jong

klik op de foto voor info & reservering